Om Affaldsindsamlingen

Med Affaldsindsamlingen fjerner vi affaldet fra naturen.

Sammen hjælper vi til et renere Danmark og sikrer, at affaldet ikke ender i maverne på vilde dyr eller blæser ud i havet.


Vi stræber efter et Danmark helt fri for affald. Og v
i drømmer om, at vi en dag må lede forgæves efter affald i naturen og byerne, fordi vi kun køber de ting, vi har brug for, eller tingene bliver brugt igen og igen, og dermed ikke bliver til affald i første omgang – til glæde for vores natur, miljø og klima.

I uge 13 inviterede Danmarks Naturfredningsforening til oprydning af affald i naturen. Men det betyder ikke, at naturen ikke kan bruge en kærlig hånd resten af året.

Ved at samle affald er I med til at hjælpe til en sundere og flottere natur.

Tak!

Del jeres gode billeder fra Affaldsindsamlingen på Instagram via hashtagget #affaldsindsamlingen

billede

Indsamlingen

Her besvares relevante spørgsmål, der gør jer klar til at samle affald.



Hvor skal vi samle ind?

I bestemmer helt selv, hvor I samler ind. For nogle vil det være naturligt at gå langs stranden, for andre i en skov eller langs en vej, hvor grøftekanten er fuld af affald. Det kan også være i byens park eller på de grønne områder. Meget affald ligger og flyder langs med vejene, men det er altid farligt at færdes ved trafikken. Vælg derfor et område, der passer for jer, og husk at tage højde for trafiksikkerheden, hvis I færdes ved vejene.

Hvad skal vi bruge?

Poser til at samle skraldet i og evt. handsker og gribetænger.

billede af ikon
billede af ikon
billede af ikon

Hvor skal vi gøre af skraldet?

Sorter gerne affaldet, og aflever det på genbrugsstationen. I kan kontakte kommunen, affaldsselskabet eller den lokale genbrugsstation, for at finde ud af, hvordan man nemmest kan sortere/aflevere affaldet.

Er der noget, vi ikke skal samle op?

I princippet skal I forsøge at fjerne alt det, der ikke hører hjemme i naturen. Der er dog undtagelser, som I af sikkerhedsmæssige årsager ikke skal røre ved - det gælder fyrværkeri og kanyler, samt døde dyr og andet organisk affald.

Her er ideer til, hvordan I kan samle ind

Til højre er et skema, som kan printes, således at I kan holde øje med de ting, som I finder undervejs. Det kan være en fordel at gå tæt sammen med en makker, så I hjælpes ad og skiftes til at indsamle og registrere.

Undervejs kan I tale om, hvor tingene kommer fra. I kan se, om I kan genkende nogle af de logoer, der er på skraldet og tale om, hvem der mon har smidt skraldet, I finder.