I år tæller vi take away!

I år har vi et særligt fokus på take away-emballage, når vi samler ind. Engangsbestik, plasttallerkener, papkopper og burgerbakker er blandt den engangsemballage, som ofte havner i naturen. Alle indsamlere opfodres til at optælle engangsemballage og derved hjælpe os med at sætte fokus på netop denne type affald i naturen.

Du kan læse mere om at optælle engangsemballage og andet affald her.

Fælles for meget engangsemballage fra take away er, at det ikke har nogen værdi. Og for at undgå, at det bliver til affald og ender i naturen, skal det have en værdi. En oplagt løsning er pant. Vi ved fra tidligere affaldsindsamlinger, at der ligger langt færre flasker og dåser med pant i naturen, fordi danskerne er motiveret til at aflevere dem tilbage.

Forbruget af plast bliver ved med at stige, til skade for vores miljø, natur og dyreliv. Få gode råd til, hvad du som forbruger kan gøre for at mindske plast forbruget.

Vi drømmer om et Danmark helt fri for affald

Danmarks Naturfredningsforening arbejder for et Danmark fri for affald. Vi drømmer om den dag, hvor affald i naturen er fortid, fordi alle de produkter, som vi forbruger og smider ud i dag, i stedet bliver genbrugt. Tænk, hvis vi en dag kom hjem fra Affaldsindsamlingen med halvtomme affaldssække!?

For at skabe et affaldsfrit Danmark arbejder vi med cirkulær økonomi. Det betyder, at vi fokuserer på at stoppe produktionen af affald så højt oppe i affaldshierarkiet som muligt ved at forebygge og genbruge produkterne inden, at de bliver til affald.

Læs mere om tankerne bag cirkulær økonomi her eller se videoen herunder og bliv klimaklog på to minutter.