Hvert år tager over 100.000 danskere ud i naturen, når Danmarks Naturfredningsforening inviterer med på affaldsindsamling.

I år tæller vi take away!

I år har vi et særligt fokus på take away-emballage, når vi samler ind. Engangsbestik, plasttallerkener, papkopper og burgerbakker er blandt den engangsemballage, som ofte havner i naturen. Alle indsamlere opfodres til at optælle engangsemballage og derved hjælpe os med at sætte fokus på netop denne type affald i naturen.

Du kan læse mere om at optælle engangsemballage og andet affald her.

Fælles for meget engangsemballage fra take away er, at det ikke har nogen værdi. Og for at undgå, at det bliver til affald og ender i naturen, skal det have en værdi. En oplagt løsning er pant. Vi ved fra tidligere affaldsindsamlinger, at der ligger langt færre flasker og dåser med pant i naturen, fordi danskerne er motiveret til at aflevere dem tilbage.

Vi drømmer om et Danmark helt fri for affald

Danmarks Naturfredningsforening arbejder for et Danmark fri for affald. Vi drømmer om den dag, hvor affald i naturen er fortid, fordi alle de produkter, som vi forbruger og smider ud i dag, i stedet bliver genbrugt. Tænk, hvis vi en dag kom hjem fra Affaldsindsamlingen med halvtomme affaldssække!?

For at skabe et affaldsfrit Danmark arbejder vi med cirkulær økonomi. Det betyder, at vi fokuserer på at stoppe produktionen af affald så højt oppe i affaldshierarkiet som muligt ved at forebygge og genbruge produkterne inden, at de bliver til affald.

Læs mere om tankerne bag cirkulær økonomi her


Affaldsindsamlingen og COVID-19

Vi følger de gældende restriktioner og anbefalinger for arrangementer og informerer alle vores arrangører om, hvilke hensyn de skal tage, når de opretter en indsamling.

Affaldsindsamlingen opfordrer i år til, at man samler ind i mindre grupper og følger de aktuelle anvisninger.

Når du opretter en affaldsindsamling, bør du derfor bruge tilmeldingsfunktionen. På denne måde er det let at kontrollere, hvor mange der deltager i dit arrangement.

Vi giver arrangører følgende råd:

  • Hold arrangementer i mindre grupper - og følg anvisningerne for den aktuelle anvisning.
  • God håndhygiejne er vigtigt. Husk derfor håndsprit til både hænder og evt. fælles grej.
  • Hold min. to meters afstand til andre, og planlæg aktiviteterne efter at kunne overholde dette.
  • Personer med symptomer opfordres på det kraftigste til at blive hjemme.