Plastik er et fantastisk materiale, fordi det er let og stærkt – men netop derfor er det også noget rigtig skidt, når det havner i naturen.

Plastik tages af vinden og bliver blæst rundt på land, ud på kysten og videre ud i havet. Samtidig er plastikken stærk, så den forsvinder ikke bare – den kan blive i naturen i hundredvis af år, hvor den stille og roligt splittes til mindre og mindre stykker.

På Affaldsindsamlingen har vi altid fundet meget plastik. Fastfood-emballager, slikposer, flasker, poser, låg, engangsservice, cigaretskod og meget andet. Derfor tæller vi plastik-stykker på Affaldsindsamlingen 2020.

SÅDAN TÆLLER VI

I er vant til at opgøre antal kilo affald, antal dåser med pant og antal dåser uden pant – det fortsætter vi med. Men i år tæller vi også en ekstra ting: Plastik.

Sidste år talte I som noget nyt cigaretskod. Skodoptællingen var en stor succes – vi fik fjernet hele 1.500.000 skod fra vores fælles natur og sendt et stærkt signal om, hvor mange skod, der smides. Tusind tak!

I år skodder vi cigaretten og tæller plastik. Men de svedne skod slipper ikke helt – der er nemlig plastik i cigaretskod og derfor kan de faktisk også tælles med i jeres plastikoptælling.

Alt, der er lavet af plastik eller indeholder plastik, må tælles med.

Vi er spændte på resultatet!

I ÅR TÆLLER VI

  • Antal kilo affald
  • Antal dåser m. pant
  • Antal dåser u. pant
  • Antal stykker plastik